13 May 2009

Shooting di Rumah al-Ikhlas, Puchong - Nur & Dara

video

Isnin lepas aku & team new media kena gi shoot video tuk aktiviti majalah Nur & Dara.com kat Puchong. Kita org gi shoot kat umah orang2 tua. Nie rumah kebajikan persendirian, maksudnya akak nie buat sendiri, manage sendiri, perghhh byk pahala dia dpt menjaga org2 tua & sakit. Sedih aku tgk dia org nie di tinggalkan kat situ....anak2 takde mmg bergenang gak la...


Aku dah edit sikit video yg aku shoot tu, so ada komen nak tokok tambah idea aku nie silakan jangan memalu...byk lagi aku nak belajor ambik angle yg best & editing video nie.

Software:
Adobe Primier Element, After Effect & Video Converter


p/s: Buat mereka yang masih mempunyai ibu & ayah kat kampung tu rajin2 la jenguk dia org, tanpa dia org kita takkan ada di dunia nie (pesanan penaja ;)

Kepada ibuku, isteriku, kawan2 ku serta rakan blogger sekalian yang bergelar ibu. SELAMAT HARI IBU. Jasa dan pengorbanan insan bernama ibu memang tidak ternilai. Jauh sekali kalau hendak dinilai dengan wang ringgit serta emas permata.

5 comments:

kamilz said...

Ni nak tunjuk yang warga tua ni ke yang bagi makan tu.. hehehe

Bersyukurlah kepada yang masih mempunyai Ibu bapa...

Berbaktilah.. kerana apa pun yang anda lakukan tidak dapat membalas kesusahan mereka melahirkan dan membesarkanmu...

cinta juliet zainal abidin said...

isteri da dpt ucapan selamat hari ibu? uiks...da ade ye..xkecoh puuun...

ayie said...

tul ko ckp tu kamil...mmg tiada penganti :(

Caramalize Aziz said...

dah tengok. sayu pulak rasa. dah la ms tu mother's day kan... ^_^

nadnad said...

ooo utk nur n dara.com erk.
nnt kem slm sama team dara.com ekk.
kak anizon, kak aida n lin.
hehe