28 December 2009

Jumpe juga akhirnya...

3 comments


Salam Semua...

Lama tul rasa tak jengok blog nie...mmg tak berkesempatan nak update kesibukan. Dengan pindah rumah lagi minggu lepas. Korang pernah tak main game nie? Worms namanya..ala game ulat nie popular gak la masa zaman study aku dulu....

Entah kenapa tetiba rasa nak main game zaman2 dulu..zaman grafik card pun mahal giler, zaman komputer pun lom kenal flash, tp dia org dah buat game yg best nie. Cari punya carik jumpe gak. So apa lagi...layan ler.

Asik main game 3D jer, kadang2 nak yg simple2 pun dah cukup. Macam kita makan gak...kadang2 tu nasi, ikan goreng, kicap pun dah selera tul dak. OK sapa yg nak game nie nanti kasik tau...aku leh kasik korang...ok la nak pi layan "ULAT" jap hehe.

p/s: teringat zaman belajar dulu...berentap ngan room mate hehe
Read more...

08 December 2009

Iklan dah keluar

0 comments

Salam semua...



ni bukan citer pasal iklan nuffnang, tp iklan yang aku buat, dah keluar kat sub website iluvislam. kebanyakkan pengunjung laman web iluvislam nie dari oversea. Aku ditugaskan tuk buat iklan, promote krafmall kat website dia org.

Kalau korang nak tengok iklan kat website tu leh la gi sini...http://fuiyo.iluvislam.com/

Antara tempat yang paling selamat menyimpan info-info berguna, ialah email. Apa kata simpan post-post dari blog ini dalam email anda. ^_^. Senang je, masukkan email anda pada borang di bawah x_x

masukkan email anda:

Delivered by FeedBurner


Read more...

03 December 2009

Berakhir sudah dengan cemerlang...

1 comments




video
Salam semua...

Alhamdulillah, selsai sudah Anugerah Libur, Rabu lepas, bersamaan 2 Disember 2009. Yang penatnyer aku kena gi ke Melaka kul 7 pagi, tuk shoot ucapan dari Ketua Menteri Melaka, sbb dia tak dpt dtg malam tu. Kena la gi shoot tuk masukkan ke video presentation. setel jer shoot video pagi tu terus ke MATRED tuk bg video tu kat Achol & Noni tuk editing...mmg penat bangat.


Apa pun Tahniah buat semua..terutama team New Media yg buat terbaik tuk event kali nie...kita mmg best haha. So jumpe lagi tahun dpn tuk anugerah Libur. adios...

p/s: Suka petikan ucapan Datuk Seri hj Mohd Ali Rustam - "apa yg tinggal kat org melaka? BUKIT bg Cina, TANJUNG bagi kat keling....kita ada BATANG & BUAH jer...hehe (BUAH MELAKA aku tau la...BATANG MELAKA?...ada ker? sila jawap haha
Read more...

02 December 2009

Facebook akan ditutup!!!

6 comments




Salam semua...

Tul ker apa yg aku ada terdengar ura-ura, Google Wave akan menggantikan Facebook? Jangan panik semua..relek...hehe. Google dah mengorak langkah tuk buat benda yg tengah jadi kegilaan ramai yakni FB. Mungkin juga di sbbkan peningkatan pengguna FB, membuatkan pihak google pun teringin tuk buat satu benda yg menyerupai FB?

Apa itu Google Wave?

1- A wave is equal parts conversation and document. People can communicate and work together with richly formatted text, photos, videos, maps, and more.

2- A wave is shared. Any participant can reply anywhere in the message, edit the content and add participants at any point in the process. Then playback lets anyone rewind the wave to see who said what and when.

3- A wave is live. With live transmission as you type, participants on a wave can have faster conversations, see edits and interact with extensions in real-time.

Bila masa kena guna Google Wave, jom tengok video nie:


p/s: Apa pun...wave nie mmg hebat la dari apa yg telah aku tengok review kat video atas tu...tak sabar nak try test :)
Read more...

01 December 2009

Poster- 'Iron Man 2' dah keluar

2 comments



Salam semua...camana raya ari tu..meriah tak sambutan kat tempat korang? Tadi dok jalan2 kat internet nie..terjumpe la pasal akak kuar citer IRON MAN 2 tahun dpn...perghh tak sabar nak tengok nie. Harap2 citer yg ke-2 ni tetap best cam yg pertama.

Kebanyakkan citer dia org nie...yg first kalau dah best, yg ke-2 jadi kureng best. jadi sama2 la kita tunggu tuk saksikan ;)

p/: aku mmg minat citer2 dari marvel nie, emm dah berapa byk game marvel tuk PS2 aku beli da...huhu

Antara tempat yang paling selamat menyimpan info-info berguna, ialah email. Apa kata simpan post-post dari blog ini dalam email anda. ^_^. Senang je, masukkan email anda pada borang di bawah x_x

masukkan email anda:

Delivered by FeedBurner


Read more...