26 November 2008

Projek baru...fuhhh

0 comments


Pergh lama dah tak update blog nie...tak tau ler masa sama jer semua org ada 24jam, tp tu lah bila dah balik keja cam penat. ngadap tv pastu terus tido...esok nye gi keja...ha camtu la hari2...huwaaaaaa

kali nie di persembahkan prjek terbaru aku...tuk Dewi Remaja nak live kat net januari 2009...fuh cabaran nie...

kalau korang nak komen pun boleh lagi byk input lagi bagus..may force be with me huhu. Read more...

08 July 2008

under preasure???

0 comments


semalam, memang bikin panassss...wpun suhu semalam tak panas sbb hujan lebat, tp cuaca dalam opis nie bikin panas. mana taknya, dah la nak kena siapkan undian sms tuk printing leh pulak blackout...

terpaksa la bergegas buat semula...ni la hasilnya... :( Read more...

04 July 2008

all for one...;)

0 comments

korang pernah tengok 3 musketeers tak? ha nie bukan nak citer pasal dia org...tapi 3 design yg kena tunjuk tuk satu pilihan jer...

mesti korang nak tau mana satu design yg terpilih...agak2 mana design yg dia org pilih ;)




Read more...

01 July 2008

buat iklan tuk print pulak...

0 comments


nie baru siapkan iklan tuk printing kat majalah. nasib baik ada idea...nak promote website baru Sinarharian.com.my. ok la dpt ilmu baru selain buat design tuk website... ;)
Read more...

icon bendera negeri kat malaysia

21 comments




dah lama tak up work2 terbaru, amat la terbz, ni pun paksa kan diri gak tuk up kan work terbaru (nak kata baru buat tadi tak ler...hehe)

icon2 ni aku buat tuk flash banner...so kalau korang nak file illustrator nie leh la mail kat aku...nanti aku send by email ;) Read more...

22 June 2008

new job + new layout larrr

0 comments

minggu lepas dpt satu job tuk design website (biasa la apa lagi yang leh buat kan...). kali nie kena buat tuk portal permata selangor. esok nak submit kat member yang kasik job nie...harap2 dia terima la...fuh fuh (jampi sikit...hehe). kalau korang nak tengok yang lama nie ha url nye. http://www.permataselangor.com/
Read more...

18 April 2008

promo untuk remaja

0 comments



nie aku buat utk promote event remaja kat lost world tambun nanti, disbbkan tempat tu tempat mandi manda tu yg aku buat ombak2 ganas kat situ. Read more...

negeri tercinta

0 comments



tadi masa internet down, layan la buat bendera berkibar nie. yer la nampak cam best jer tutorial tu...so aku buat la tuk negeri tercinta...:) nanti tutorial akan dibuat kalau ada masa... Read more...

17 April 2008

dua header tuk satu forum

0 comments




dah 3 hari layan dua design tuk kasik member aku tengok, tak tau la dia pilih yg mana..aku cuma buat jer. apa lagi...korang vote la mana korang rasa layak tuk letak kat website fotopages malaysia... Read more...

14 April 2008

pergaduhan Maha Hebat

1 comments





ni projek tahun lepas yg aku buat layan boring di kala petang, terima kasih la pada member dua org nie yg rajin layan apa yg aku nak...

p/s: sori pelakon baru, ada kureng sikit la dia org punta lakonan hahaha....
Read more...

10 April 2008

my Desktop wallpaper

0 comments



setelah belajar serba sikit cara2 nak control effect cahaya tu, terus la layan buat wallpaper lak...emm nie la percubaan tuk wallpaper sendiri...kalau korang nak wallpaper nie nanti aku kasik upload...hehe Read more...

Aura? akhirnya... ;)

0 comments



Akhirnya, jumpa juga cara2 nak buat aura2 macam nie...selama nie fikir, camana la dia org buat effect macam nie. Guna plugin kah? After Effect kah? rupanya bukan...hampeh, nanti ada masa gue kasik buat itu tutorial okies? hehe Read more...

new categori + new design + new concept

0 comments



Semalam kena layan buat design cara-cara nak sms kat Dara.com, ada kategori baru nak kena buat yakni Permata Kata...so nak tengok page tu leh ler gi kat sini...
www.karangkraf.com/dara


Read more...