29 April 2009

Hadiah buat kengkawan semua

1 comments



Salam semua,
Hari nie Internet, network semua cam hampeh! semua kerja2 tergendala...aduh..tertekan rasanya. tapi takpe, semua dah setel. tengah hari tadi ada lak makan2 anjuran Alaf21. Alhamdulillah....makan free. harap2 berterusan la yer makan free tu.

ok la buat semua, mungkin ada gak tertanya2 camana nak dapatkan banner cam aku kat tepi belah kanan tu? ha nampak tak? bestkan kalau leh letak kat blog @ website memasing. ;) dont worry aku kasik percuma jer...tp buat masa nie masih sikit la designye. aku akan update dari hari ke hari, so kalau nak cam kengkawan aku yg dah letak nie, korang leh tinggalkan msg kat komen, pastu bagi tau korang nak banner yg mana satu? so aku akan kasik code dan cara nak letak kat website masing2...

errr pastikan email korang betul yerk? kang aku antor kat org lain lak haha. ok la setakat nie jer gue mau pulang...rehat...adios amigos...

p/s: antara kengkawan kita yg dah ada benda nie
1. http://cintazainal.blogspot.com/
2. http://www.ritanm.com/

Read more...

27 April 2009

Berakhirnya Pesta Buku

1 comments




Salam semua...
Semalam, maka berakhirlah pesta buku kat PWTC...seminggu dah rupanya. cepat tul masa berlalu. semalam pun masih ramai org borong sakan. Ari tu aku nak beli buku tp takde fulus yg cukup..so semalam apa lagi balas dendam la memborong.

tak rugi gi beli lambat rupanya, sbb kat gerai PTS sendiri, last2 minit dia org kasik diskaun smpai 30% perghhh..sebelum nie paling kuat pun dia org kasik 20%. Ada 1 buku ni mmg menarik minat aku, tajuk dia Online dengan Allah kalau tak silap. sebelum nie kita kagum bila ada haphone yg tak payah guna wayar, tp bila aku baca buku nie, sebenarnya kita dah lama berhubung dengan Allah secara online, semuanya tanpa wayar...subhanallah. 

so sapa nak baca buku tu leh dapatkan kat kedai...aku baca kat situ jer sbb duit aku dah abis borong kat tempat lain... :( sapa2 yg beli nanti kasik la pinjam hehe...ok adios.
Read more...

26 April 2009

Hari nie..TERBAEK...

2 comments


Salam semua..

Dah start keja balik yer la hari Isnin kena le kerja tul dak? tp yg tak best bukan hari tu sendiri...tp kalau ada masalah pada hari tu, tak kira la hari apa, Isnin ke Selasa ke, bla bla bla maupun Ahad. Tuk hari nie keja dah siap, nak upload ke internet..last2 tak dpt nak upload, sbb FTP tak leh pakai.

FTP nie software tuk upload ker hosting yg kita dah sewa tu. So kalau FTP tak "jalan" memang takde benda la leh di upload ke internet. Jadi kalau bos bising kena website tak update...leh la kasi bukti yg kerja aku dah siap dari tgh hari tadi tapi kawan kita yg bernama FTP nie tak berfungsi..emm nasib ko la FTP.

Jadi bagi mereka2 yg nak upload bahan2 ke hosting pastikan FTP korang "berjalan" dgn baik...wasalam

p/s: sambung buat design balik...
Read more...

22 April 2009

Kedai Jahit...

0 comments


Salam buat semua...

Penat tul skang nie, siang keja kat opis, malam kena setelkan Kedai Jahit, tp bukan aku yg buka kedai jahit tapi Kak Sal. dateline hari sabtu nie, hehe insyallah sempat.

ni la first time aku terima job buat website kedai jahit, terkejut gak masa memula kak sal nie bagi tau nak buat website kedai jahit. walaupun akak nie nampak simple, tapi nak ada website sendiri, perghhh gempak tu... memang menyahut seruan kerajaan betul la...celik IT.

Kak Sal ni dah tak sabar nak tengok website kedai jahit dia nie, minta siap kan cepat sbb dia dah ambik pekerja haha lawak la kak sal. apa pun, sini aku upload priview sikit apa yg dah aku buat tuk kak sal nie... apa2 cadangan @ komen...sila sila jgn malu2 hehe
Read more...

21 April 2009

Montaj website akan datang...

1 comments


Salam.. aku dah kembali bertugas kat opis setelah 3 hari berturut2 jaga gerai kat pesta buku..kat mana...kat PWTC. pergh leh 'kejang' kaki nie kalau bertugas lagi lama...mana taknya sengal2 kaki dah berdiri... 

aku sebenarnya mengantikan org yakni team dlm dept sendiri. dia org kebanyakannya yg patut kena jaga pada hari sabtu & ahad tu kena gi ESQ. apa itu ESQ? tu program motivasi, secara Islamik, nak citer pasal ESQ pjgn lak..so secara ringkasnya, memang bagus tuk kita yg kengkadang tu lupa pada yg ESA. tuk program motivasi nie bagus tuk kita balik ke jalan yg patutnyer, takde la tersimpang jauh nanti hehe...tak caya tanya mai..best ker tak gi ESQ ;)

kali nie video tuk promote website baru..KrafMall. dlm bulan nie gak rasanya..jadi nanti kan kemunculan website terbaru dari karangkraf. layannn

p/s: buat montaj nie dlm masa 2 hari...kelam kabut nak siapkan..aduhssss

video Read more...

13 April 2009

Go Green - Pesta Buku

3 comments

video

Salam buat semua...minggu nie dah nak mula pesta buku...kat mana? kat PWTC, 17 April 2009. cam biasa la bila nak pesta buku, kebanyakan department sibuk nak buat persiapan tuk jumaat nie.

Team Promo, awal-awal lagi dah buat concept tuk event nie. contohnya tu logo tuk pesta buku tu...aku cuma "menterjemahkan" logo dari statik ker montaj...so jadi la montaj @ iklan tuk promote pesta buku nie...

Pada semua yg tak sibuk tu..sila2 la datang ke pesta buku dari 17 April 2009 - 26 April 2009...apa pun layan dulu montaj aku buat tu ;)
Read more...

09 April 2009

Pencarian berakhir...dah jumpa pun...

0 comments

video

Setelah sekian lama menyepikan diri, baru la dpt aku tulih balik kat blog nie. bukan berehat panjang..tp sibuk dengan kerja. yang terbaru aku dapat siapkan montaj pengenalan bagi finalis Pencarian Lelaki Maskulin...ada 20 org finalis semuanya.

Ni mmg kerja opis..tp aku terpaksa "meminjam" komputer dari rumah aku sbb, komputer opis dah tak larat nak buat kerja2 video nie...aku harap satu hari nanti dapat la mengantikan komputer yg lebih power tu render video yg aku dah buat.

Jadi untuk tidak membuang masa mari saksikan 20 org Finalis Maskulin nie...selamat menonton
Read more...